Vatra e Prehjes Tuaj
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

prehja.net

ForumLatest imagesKėrkoRegjistrohuidentifikimi

POLICI AMERIKAN PRANOI ISLAMIN

Shko poshtė 
AutoriMesazh
Mexhid Yvejsi

Numri i postimeve : 580

POLICI AMERIKAN PRANOI ISLAMIN Empty
MesazhTitulli: POLICI AMERIKAN PRANOI ISLAMIN   POLICI AMERIKAN PRANOI ISLAMIN Icon_minitimeTue Aug 19, 2014 11:02 pm

Polici amerikan pranoi Islamin

Unė tani jam njė amerikan mysliman, dhe me udhėzimin e ndihmėn e vazhdueshme tė besimtarėve si Nasiri dhe Riadi, unė shpresoj qė njė ditė tė caktuar unė do tė jem njė shembull i mirė pėr tė tjerėt sikur ata qė ishin pėr mua.
Emri im ėshtė William, unė jetoj nė njė qytet tė madh nė mes tė Shtetet tė Bashkuara tė Amerikės.
Unė jam njė amerikan tipik nė shumė mėnyra tė cilat pasqyrohen nė tė dy jetėt e mia profesionale dhe personale. Profesionalisht, unė jam njė mbikėqyrės nė njė departament tė madh policor, dhe unė kam qenė ushtar, aktiv dhe rezervist.
Personalisht, unė jetoj nė periferi me gruan time dhe fėmijėn, vozisė njė kamion dhe herė pas here veshi ēizme tė kaubojve.
Unė i paguaj faturat e mia, i trajtojė mirė fqinjėt e mi, i kam trajtuar mirė edhe para se tė pranoi Islamin, kam ndjekur fenė time nė mėnyrėn nė tė cilėn unė kam qenė i udhėzuar.
Udhėtimi im nė Islam filloi me shoqėrinė time dhe me miqėsinė mė vonė, me njė njeri me emrin Nasir. E kam takuar Nasirin pėrmes punės nė fund tė viteve 1980, dhe isha i impresionuar me sjelljet e tij dhe mėnyrėn se si ai mė trajtonte mua. Unė, deri, atėherė, kisha takuar shumė pak myslimanė, dhe kam qenė gjithmonė pakės i shqetėsuar rreth tyre sepse unė nuk isha i sigurt se si ata do tė mė pranojnė.
Pėrveē pamjes sime si njė vozitės, zhyllan, jam jahudi, njė kombinim jo tėrheqės. Nasiri, megjithatė, mė shoqėroi me dashamirėsi, dhe si rezultat lindi njė miqėsi lulėzoi ngadalė. Nėpėrmjet Nasirit, unė me tė vėrtetė i formova pėrshtypjet e mia tė para rreth Islamit dhe tė pasuesve tė tij.
Gjatė viteve, unė vėretja se si Nasiri gjatė situatave tė ndryshme, ishte vazhdimisht i sjellshėm, i urtė dhe i durueshėm, kur ai kishte tė bėj me raste, situata tė vėshtira me njerėz. Ai gjithmonė e mori rrugėn e duhur, tė drejtė, madje edhe nė kohėn kur unė, po tė isha nė tė njėjtėn situatė, do tė isha sjellė ndryshe.
Nėse unė e pyeti atė se pėrse ai sillet kėshtu, ai do tė mė thoshte se kjo vjen nga nga dituria, nga urtėsia, nga udhėzimi i tij. Mė vonė e kuptova se kėto virtyte ishin frymėzim nga Kur’ani, pa mė treguar citate, ajete nga Kur’ani drejtpėrsėdrejti, jo njė mėnyrė propaganduese, por nė njė mėnyrė tė butė, sikur po mėsonte njė fėmijė nė rrugėn e jetės tė kėsaj bote.
Nė fakt, para se tė lexoi Kur'anin, unė shpesh habitėsha se si njė person mund tė jetė aq i menēur dhe i ditur! Unė nuk e kam ditur se kėto parime udhėzuese janė tė shkruara, ku unė ose dikush tjetėr mund t’i lexojė ato. E kuptoj tani se sa i bekuar jam me fenė Islame dhe i pranoi myslimanėt nė mėnyrė pozitive.
Rreth dimrit tė vitit 2000, unė fillova tė interesohem seriozisht pėr Islamin. Kam lexuar Kur'anin, por nuk isha nė gjendje pėr tė kuptuar plotėsisht atė. Pavarėsisht nga kjo vėshtirėsi, kam vazhduar tė kem njė ndjenjė qė unė duhet tė vazhdojė, dhe kėshtu kam studiuar libra tė tjerė rreth Islamit. Kam mėsuar shumė, por kam mėsuar si njė akademik dhe jo nė mėnyrė shpirtėrore.
Unė dy herė i kam kontrolluar ajetet shumė moderne pėr "zbulimet" qė janė janė nė Kur'an, dhe jam habitur me atė qė kam zbuluar.
Pėrsėri, unė u pėrpoq pėr tė lexuar dhe pėr tė kuptuar Kur'anin, dhe sėrish kam pasur vėshtirėsi. Mė nė fund kėrkova ndihmė nga Nasiri dhe mė pas ndodhi incidenti i 11 shtatorit 2001. Papritmas kam pasur njė mori tė brengave tė reja dhe i kam bėrė vetes shumė pyetje. Gjatė kėsaj periudhe, kam pasur njė lidhje tė madhe rreth ekspozimit ndaj Islamit, por shumė pak nga ajo qė paraqitej ishte nė njė mėnyrė pozitive pėr mua.
Si njė mbikėqyrės i policisė, unė kam qenė vazhdimisht marrės i paralajmėrimeve rreth kėrcėnimeve tė perceptuara islame, dhe si njė oficer rezervist, isha rreth njerėzve tė cilėt e perceptonin Islamin si njė kėrcėnim tė drejtpėrdrejtė dhe tė muslimanėve si armiq tė mundshėm. Pra, pėr turpin tim, unė kam vazhduar pėr tė pritur dhe pėr nisur studimet e mia nė botėn islame nė ato zona qė ndikuan drejtpėrdrejt nė jetėn time profesionale.
Pastaj, nė fund tė verės tė vitit 2004, njė ndjenjė mė bezdiste sėrish dhe papritmas intensifikohej dhe unė mė nė fund e pyes Nasirin pėr udhėzim. Ai mė mėsoi nė lidhje me parimet e besimit Islam dhe nė lidhje me pėrmbajtjen e Kur'anit. Ai mė tha se sa i rėndėsishėm ėshtė Islami pėr jetėn e tij, dhe sa fort ai besonte nė tė, jo vetėm nė Fjalėn Allahut, por edhe mėnyrėn nė tė cilėn njeriu duhet jetuar.
Ai dhe vėllai i tij, Rijadi, atėherė mė dhuruan broshura rreth Islamit qė kishin pėrgjigje pėr shumė nga pyetjet qė kam pasur. Me kėtė njohuri nė dorė, unė pėrsėri iu afrova Kur'anit, dhe papritmas zbulova se ky nuk ishte vetėm i lexueshėm, por ishte edhe i kuptueshėm! Kam lexuar dhe ri-lexuar ēdo gjė qė mė ėshtė ofruar dhe pastaj dyfish kam kontrolluar faktet qė janė paraqitur para meje. Sa mė shumė kam lexuar, aq mė shumė isha i habitur.
Kam zbuluar se informacioni qė ishte nė Kur’an do tė ishte e pamundur qė Muhamedi tė ketė atė njohuri sikur ai tė mos ishte Pejgamber, i Dėrguar i Zotit. Jo vetėm qė do tė kishte qenė e pamundur pėr njė njeri me atė prejardhje dhe nė ēfarė vendndodhje gjeografike, do tė ishte e pamundur pėr cilindo njeri tė kohės, periudhės sė tij tė ketė atė njohur. Unė dy herė i kam kontrolluar tė dhėnat shumė moderne tė "zbulimeve" qė janė shėnuar nė Kur'an, dhe jam habitur me atė qė kam gjetur. Jo vetėm qė Kur’ani pėrmban informacion qė ėshtė shekuj pėrpara kohės sė vet, por ai e bėri kėtė me detaje, shumė prej tė cilave nuk janė njohur deri nė kėtė shekull.
Unė nuk kam marrė asnjė informacion tė ri, por e kuptoi atė qė kam mėsuar tashmė.
U binda se Muhammedi ėshtė me tė vėrtetė njė i Dėrguar qė ishte i frymėzuar nga Zoti nėpėrmjet melekut (engjėllit) tė Tij. Pavarėsisht nga kjo, unė ende pėrballem me njė dilemė. Edhe pse unė tani besoi se Muhammedi ėshtė i Dėrguar i Zotit, unė ende jam i hutuar rreth asaj se ēfarė duhet tė bėj. Ēdo gjė qė kisha besuar ndonjėherė u kthyer papritmas me kokė poshtė, dhe unė nuk kam qenė nė gjendje pėr njė shpjegim.
Njė natė unė u luta pėr udhėzim dhe mirėkuptim. Kam besuar vetėm nė njė Zot, por kam kėrkuar tė di mėnyrėn nė tė cilėn unė duhet tė mbajė kėtė besim. Lutja ime ishte e thjeshtė, por e pėrzemėrt, dhe unė shkova pėr tė fjetur plot shpresė se unė do tė marrė njė kuptim nga kjo situatė. Kur unė u zgjova, u zgjova me ndjenjėn se unė kam pėrjetuar njė pagėzim.
Ēdo gjė ishte e papritur, e qartė, dhe kam kuptuar se tė gjitha gjėrat qė unė kam praktikuar pėrpara ishin thjesht rite qė janė sajuar nga njeriu nė njė pėrpjekje pėr tė ndjekur parimet fetare qė kishin ndryshuar gjatė mijėvjeēarėve. Unė nuk kam marrė asnjė informacion tė ri, por isha i aftė pėr tė kuptuar atė qė kisha mėsuar tashmė. U ndjeva i ngazėllyer, i lumtur dhe nė paqe, dhe atė mėngjes e kam thėnė, dėshmuar, Shehadetin.
Unė i thashė Nasirit, dhe ai mė ēoi nė njė xhami aty pranė pėr tė falur namazin e xhumasė. Nė xhami, Nasiri mė ēojė pėrpara dhe i tha xhematit se pėrse kam ardhur nė xhami. Pastaj, Nasiri dhe Imami i xhamisė mė ndihmuan tė dėshmojė Fjalėn e Dėshmisė (Shehadetin) nė gjuhėn arabe.
Edhe pse isha pakės nervoz, gėzimi qė ndjeva mė mundėsoi qė tė tejkaloi ēdo ndjenjė e tjetėr. Pastaj, unė u mirėprita nga shumica e xhematit, nė njė mėnyrė qė ishte aq mikpritėse sa qė unė e kam vėshtirė ta pėrshkruaj atė. Shumica e xhematit mė shtrėngoi dorėn time dhe mė uruan me mirėseardhje nė Fenė Islame dhe shumė prej tyre mė ofruan ndihmė pėr ēdo pyetje qė mė mundon. Kjo ishte njė pėrvojė e mrekullueshme qė unė kurrė nuk do tė harroj.
Nė pėrfundim, mė lejoni tė them se ndjenja e paqes qė erdhi nė mua ėshtė ende me mua, edhe pse unė jam ende nė fazėn fillestare tė mėsimit, unė jam i lumtur dhe i bindur se e kam bėrė vendimin e duhur. Tani unė jam njė amerikan mysliman dhe me udhėzimin dhe ndihmėn e vazhdueshme tė besimtarėve, si Nasiri dhe Riadi, unė shpresoj qė nė njė ditė tė caktuar tė bėhem njė shembull i mirė pėr tė tjerėt, sikur ata qė janė pėr mua.

Burimi: Deen Show
Pėrktheu nga anglishtja:
Mexhid Yvejsi, Gjakovė
======================================================
Mbrapsht nė krye Shko poshtė

POLICI AMERIKAN PRANOI ISLAMIN
Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» TRAJNERI FRANCEZ I FUTBOLLIT E PRANOI ISLAMIN

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi